Federació Catalana de Passions

La Federació Catalana de Passions es constitueix l'any 2015 amb la voluntat essencial de fer possible el manteniment d'aquesta tradició cultural i popular catalana, que ja forma part de la història de Catalunya, amb les representacions de la Passió documentades ja en el segle XV.

Es important aquesta unió de Passions dins la Federació per tal de portar accions conjuntes com la d’avui per nodrir la seva visibilitat i reconeixement com a part molt important de la nostra cultura teatral. 

Des de la constitució de la Federació Catalana de Passions, s'han anat  diferents presentacions de les diferents temporades de Passió, que han transcorregut per diferents parts del territori, Cervera, Montserrat, Ulldecona, culminant aquesta trajectòria en la última presentació feta l'any 2020 al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya, un lloc molt especial per a confirmar que la Federació va per un bon camí.

Cal assenyalar també la gran tasca que fem les diferents Passions  en l’educació en valors tan importants en la societat en que ens ha tocat viure, en el que calen entitats que facin d’elements integradors i d’educació global. 

 

EL PRESIDENT

Sr. Jordi Carapuig i Barberà

El Sr. Jordi Carapuig i Barberà el 4 de juliol de 2020 va ser elegit com a nou president de la Federació Catalana de Passions amb una nova Junta i un projecte basat en enfortir el paper de la Federació de Passions davant de les institucions, ampliar el seus membres (actualment el constitueixen deu municipis, però que es pot arribar a ampliar fins a set membres més: Constantí, la Pobla de Mafumet, la Geltrú, Sant Vicenç dels Horts, l’Escala, Sant Climent Sescebes i Verges) i, sobretot, coordinar la comunicació per tenir presència més activa i visible als mitjans de comunicació i xarxes socials per arribar a més públics i difondre aquest patrimoni escènic ben viu.

NOUS SOCIS

L'integració de noves representacions de la Passió en la Federació i l'esforç per al manteniment de les mateixes es un dels punts principals per a la fortalesa conjunta. 

Des de la secció social demanem que qualsevol nova Passió que es vulgui portar a terme en el vostre territori es posi en contacte amb nosaltres i li donarem el suport necessari per tal de fer-ho possible.

Email: socialfedcatpassions@gmail.com

 

COMUNICACIÓ

La Federació Catalana de Passions entem que la comunicació tant via tradicional com via xarxes socials ha de mantenir-se ben viva, per tal de difondre al màxim la tradició popular de la Passió que es representen en tot el nostre territori, fent d'aquesta manera un coneixement més profund i donant més possibilitats de visitar-les. 

Si necessites qualsevol aclariment sobre alguna representació de les Passions Federades, o algun acte de la pròpia Federació, et pots posar en contacte amb nosaltres.

Email: comunicaciofedcatpassions@gmail.com

LA JUNTA

La Junta s'encarrega del funcionament ordinari de l'entitat i prendre les decisions de gestió i comunicació amb les diferents entitats.

El juliol de 2020 es va elegir una nova junta:

- President: Jordi Carapuig

- Vicepresident: Xavier Cañabate 

- Secretari: Jaume Amoròs

- Tresorer: Carles Malfeito

- Vocal comunicació: M. Valle Fernàndez

- Vocal finançament: Jaume Rossich

- Vocal social: Jordi Ros

 

L'ASSEMBLEA

L'assemblea està integrada per un membre de cadascuna de les Passions representades dins de la Federació, aquesta Assemblea es reuneix de forma ordinària com a mínim un cop l'any i diverses vegades de forma extraordinària per tractar diferents temes que requereixen d'urgència.

A part de les reunions formals, s'ha establert un canal de comunicació constant via wasap. 

FIRA PASSIÓ

Fira Passió conté una mostra tradicional de passions per començar a fer boca de les representacions anuals de les Passions a Catalunya. 

Esparreguera consolida el model de Festa Major d’Hivern La festivitat s’allargarà dos caps de setmana i engloba FiraPassió i la programació d’activitats culturals dedicades a la patrona de la vila.