NOTÍCIES

Secció de Comunicació

ACTE DE PRESENTACIÓ TEMPORADA 2023 
Monestir de Santa Maria de Poblet

La Federació catalana de Passions no ha deixat d’enfortir-se malgrat la parada
obligatòria dels últims anys, ha ampliat els contactes amb les administracions
públiques i eclesiàstiques i ha sumat nous membres a l’entitat.

LLIBRET TEMPORADA 2023

Foto: Pietà - Autor: Joan Ramón Garcia

Assemblea General d'inici de temporada a Argentona

La Federació Catalana de Passions es vol enfortir amb noves incorporacions

La trobada va evidenciar, un cop més, la vitalitat i la bona salut de les diferents Passions que se celebren Catalunya i l’interès adaptar els texts clàssics i la posada en escena als
temps actuals.


Es va posar data a dos esdeveniments ja habituals durant la temporada de Passions: la Firapassió d’Esparreguera (3, 4 i 5 de març de 2023) i la presentació de la temporada de passions, enguany al Monestir de Poblet (11 de març de 2023).

Assemblea de la Federació a 
Can Comamala de Sant Vicenç dels Horts - 9 de juliol de 2022

La junta de la Federació Catalana de Passions renova el mandat per dos anys més a l’assemblea general.
 

A l’assemblea es van tractar diferents punts com la valoració de la temporada, la gestió de la junta o l’estat de comptes, i  és van realitzar les votacions per donar continuïtat a la junta. 

Finalitza la temporada de passions 2022, la temporada del retorn a la normalitat

Diumenge dia 1 de maig va finalitzar la temporada de passions 2022. Com els darrers anys, ha estat una temporada difícil i complicada. A les dificultats organitzatives amb què habitualment es troben totes les entitats es va sumar el fet que en les primeres estrenes encara eren vigents mesures de restricció COVID.

La Federació Catalana de Passions va estar present a la inauguració i benedicció de la façana barroca de la catedral de Tortosa 

El passat 7 de maig de 2022 el president de la Federació Catalana de Passions, Jordi Carapuig va representar a la mateixa a la inauguració i benedicció de la façana barroca de la catedral de Tortosa.

TEMPORADA PASSIONS 2022 

Les 17 passions representades en la Federació Catalana de Passions presenten els seus cartells per la nova temporada 2022.

Esparreguera acull la 40ª Europassion

L'acte ha estat organitzat per la Federació Catalana i la Passió d'Esparreguera que ha estrenat la primera representació de la temporada. 
Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 40ª Europassion, una trobada les passions d'Europa i Catalunya, amb la finalitat de compartir experiències. En total s'ha comptat amb la participació de 13 països i de totes les passions de Catalunya, en un cap de setmana molt especial que ha inclòs la visita al Palau de l'Arquebisbat de Barcelona, el Parlament i Montserrat.

Esparreguera rep l’escultura que l’acredita com a Capital Europea de les Passions durant l’any 2022

Aquest dilluns 8 de novembre, el Sr. Jordi Ros, membre de la Junta d’Europassion, ha fet entrega de l’estatueta, que acredita a la ciutat d’Esparreguera com a capital europea de les passions, a l’alcalde d’Esparreguera el Sr. Eduard Rivas, que estava acompanyat pel regidor de cultura el Sr. Juan Jurado, el president de la Federació Catalana de Passions Sr. Jordi Carapuig, el rector de la Parròquia d’Esparreguera Mn. Ramon Maria Bosch Vendrell, el president i la vicepresidenta de la Passió d’Esparreguera, el Sr. Enric Galceran i la Sra. Nani Guevara. El lliurament s’ha fet
excepcionalment a l’Ajuntament d’Esparreguera, ja que a causa de la pandèmia no ha estat possible recollir-ho a la ciutat organitzadora del 2021, ŠkofjaLoka (Eslovènia).

Reunió amb l'Arquebisbe de Tarragona

La Federació Catalana de Passions a través del seu President Jordi Carapuig i l’organització de Europassion 2022 representada per Manel Roca, s’han reunit aquest matí
dia 10 de novembre amb l’Arquebisbe de Tarragona Mons. Joan Planellas i Barnosell per compartir la situació actual de les passions de Catalunya, la relació amb l’Església Catòlica i per propiciar un major acostament d’ambdues realitats.

Assemblea general d’inici de temporada de la Federació Catalana de Passions

Aquest dissabte dia 30 d'octubre de 2021 es va celebrar a l'església de Santa Maria de La Geltrú, l'assemblea de la Federació Catalana de Passions que donà el tret de sortida a la temporada 2022.

RECEPCIÓ AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Els representants de la Federació Catalana de Passions es reuneixen amb la presidenta del Parlament Molt Honorable Sra. Laura Borràs

TEMPORADA PASSIONS 2021

Ha estat una temporada dura, però ens ha fet créixer i reinventar-nos. 

Assemblea General Ordinària de Juliol a Olesa de Montserrat
 

La Federació Catalana de Passions es reuneix per primera vegada amb el Cardenal Omella

El president de la Federació, Jordi Carapuig, ha posat èmfasi en la necessitat de tenir canals de comunicació entre la Federació, els seus federats i les diòcesis de Catalunya. El Cardenal Omella encoratja els membres de la Federació a seguir treballant i continuar pel camí de l’esforç comú. 

El divendres 18 de juny del 2021 va tenir lloc, per primer cop, una reunió al Palau Episcopal de Barcelona entre membres de la Federació Catalana de Passions i l'arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el Cardenal Omella.


Durant la reunió, desitjada per ambdues parts des de fa temps, es va parlar de diferents temes: es va donar a conèixer la Federació i la tasca que  hi fa; com són les diferents representacions quan a formats i  espais on tenen lloc: teatres, esglésies i exteriors; la tasca social de les entitats que integren la Federació... i s'ha posat èmfasi en la necessitat de tenir canals de comunicació entre la Federació, els seus federats i les diòcesis de Catalunya.


La resposta del Cardenal ha estat força positiva, ambdues parts han estat d'acord en la necessitat de començar a treballar plegats, alhora, el cardenal ha animat els membres de la Federació a seguir aquest camí que han engegat de treball i esforç en comú. 

 

Un altre dels temes importants que ha ocupat part de la reunió ha estat la  trobada/assemblea de l'Europassió, que tindrà lloc a Esparreguera el primer cap de setmana de març de 2022. El cardenal Omella ha estat molt atent a l'explicació que se li ha fet dels actes que s'estan preparant, s'ha interessat per l'Europassió, ha  donat el seu suport a l’organització i al mateix temps ha ofert la seva col·laboració i ajuda per a aquesta trobada. La Federació Catalana de Passions, agraeix a la seva eminència el Cardenal Omella, la bona predisposició i acollida.

TEMPORADA DE PASSIONS 2021

- LLinars del Vallès, últimes representacions: 27 i 28 de març a les 17 h. al Teatre Auditori de Llinars. 

- Mataró: 27 de març a les 22 hores.

- Castellvell del Camp: 28 de març a les 18 hores al Orfeó Reusenc.

- Ulldecona: 11 i 18 d'abril a les 17 hores al Teatre Orfeó Montsià.

- Olesa de Montserrat: 2, 11 i 18 d'abril a les 18.30 hores.

- Vilanova i la Geltru: 27 de març (ENTRADES EXHAURIDES).

- Vila-Sacra: 3 d'abril a les 20 hores davant de l'església.

- Sant Vicenç dels Horts: exposició del 28 de març al 9 d'abril al poliesportiu Francesc Macià, diversos horaris. 

- Esparreguera: 2, 11, 17 i 25 d'abril i 1 de maig, diferents horaris.

- Vilassar de Mar: 2 d'abril a les 20 hores a l'esglèsia de Sant Joan.

- Vilalba dels Arcs:

  • Dijous Sant - 1 d'abril de 2021, 18.30 a 20.30 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de la Nostra Sra. de Gràcia i després, encesa del Camí del Calvari. Punt de trobada habilitat per l'acte: el Mirador del Bassot.
  • Divendres Sant - 2 d'Abril de 2021, 18.30 a 20.30 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia.
  • Dissabte Sant - 3 d'abril de 2021, 11.00 a 13.00 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia. 17.30 Lectura dramatitzada de la Passió de Vilalba dels Arcs al Casal Cultural Rossinyol. Versió adpatada de "La gran història mai contada" editada pel Patronat de la Passió l'any 1997. Aforament limitat (s'ha de reservar plaça a la confraria).

- L'Escala: 2 d'abril a les 22 hores emissió al Canal 10 Empordà. 

- Cervera: exposició "La veritable tradició de La Passió de Cervera" es podrà visitar els dies 10, 11, 17, 18 i 24 d'abril de 10 a 13 hores en el Gran Teatre de La Passió de Cervera. 

 

PRESENTACIÓ TEMPORADA 2021

PRESENTACIÓ TEMPORADA PASSIONS 2021

Dissabte dia 6 a les 11 del matí al 
Teatre de la Passió d'Esparreguera

La presentació de la temporada 2021 contarà amb la presencia de l’Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Sra. Àngels Ponsa i Roca, entre d’altres autoritats del món cultural i associatiu català. 

Durant la presentació es podran veure les novetats que les diferents passions han preparat per la temporada 2021 i es projectarà una sèrie d’escenes de les diferents passions adherides a la Federació.

És un acte gratuït i obert a tothom amb reserva prèvia, que podeu realitzar en el següent enllaç: www.esparreguera.cat

Si no podeu assistir també podreu seguir l’acte en el següent canal: https://youtu.be/w4-1qvXR7gM

REUNIÓ ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA 
ENTITATS FEDERADES

Aquest dissabte dia 13 de febrer la Federació Catalana de Passions ha celebrat una assemblea extraordinària telemàtica per tal de parlar de la temporada 2021.
 

L'Assemblea ha durat una hora i mitja aproximadament,  i les 17 passions federades en el seu torn d’intervenció han pogut explicar com plantegen la temporada de Passions 2021.

Totes les entitats han coincidit en el fet que s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies i normatives imposades per la situació de pandèmia. Mentre que hi ha entitats que representaran les seves Passions adaptades, d’altres faran muntatges alternatius als seus espectacles. Malgrat que serà una temporada atípica, la conclusió és que hi haurà temporada de Passions, una temporada de mínims però amb visió de futur.

Un altre tema força important que s’ha tractat, ha estat la presentació de la temporada de Passions en el marc de la la Fira Passió d’Esparreguera. 

L’acte es farà al Teatre de la Passió d'Esparreguera per tal de poder controlar aforaments i complir amb totes les mesures de seguretat que les circumstàncies requereixen. No està clar que es pugui fer una presentació presencial, per aquest motiu es buscarà una fórmula alternativa perquè tothom se senti representat, pugui assistir d’alguna manera i gaudeixi de l’acte, que és un moment de germanor entre Passions.

 

Notícies relacionades publicades en premsa:

https://www.canal21ebre.com/2021/02/19/la-federacio-catalana-de-passions-planteja-actes-alternatius-per-la-pandemia/

REUNIÓ AMB LA CONSELLERIA DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Febrer 2021

El dijous dia 11 de febrer, el president Sr. Jordi Carapuig, el vicepresident Sr. Xavier Cañabate i el vocal responsable de l'àrea econòmica Sr. Jaume Rossich, com a representants de la junta de la Federació Catalana de Passions, han tingut una reunió telemàtica amb la Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Sra. Àngels Ponsa, la directora general de Cultura Popular Sra. Maria Àngels Blasco i el sub-director general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular  Sr. Antoni Herrera.

 

Des de la Federació s’han traslladat les diferents problemàtiques que la pandèmia ha provocat en les activitats dels nostres federats i la dificultat per poder dur a terme les diferents representacions de la Passió, però sempre assenyalant la voluntat de realitzar algun tipus d’activitat per setmana santa que sigui plenament segura i compatible amb la situació actual. 

 

En la reunió s’ha copsat una sensació molt positiva dels diferents representants del departament de Cultura, que han assenyalat diverses línies de subvencions i ajuts que s’aniran publicant per tal de donar el suport necessari perquè la cultura popular continuï viva aquest any 2021 i arrenqui plenament amb força el 2022. 

MARÇ 2020

SUSPESA LA TEMPORADA PASSIONS 2020

La Federació Catalana de Passions, reunits els seus associats, ha decidit per unanimitat que, a conseqüència de l’emergència sanitària i de l’adopció de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, les Passions suspenen, per força major, les seves temporades de 2020 fins a nou avís. 

PER MÉS INFORMACIÓ:

Contactar amb la secció de comunicació: comunicaciofedcatpassions@gmail.com