NOTÍCIES

Secció de Comunicació

TEMPORADA DE PASSIONS 2021

- LLinars del Vallès, últimes representacions: 27 i 28 de març a les 17 h. al Teatre Auditori de Llinars. 

- Mataró: 27 de març a les 22 hores.

- Castellvell del Camp: 28 de març a les 18 hores al Orfeó Reusenc.

- Ulldecona: 11 i 18 d'abril a les 17 hores al Teatre Orfeó Montsià.

- Olesa de Montserrat: 2, 11 i 18 d'abril a les 18.30 hores.

- Vilanova i la Geltru: 27 de març (ENTRADES EXHAURIDES).

- Vila-Sacra: 3 d'abril a les 20 hores davant de l'església.

- Sant Vicenç dels Horts: exposició del 28 de març al 9 d'abril al poliesportiu Francesc Macià, diversos horaris. 

- Esparreguera: 2, 11, 17 i 25 d'abril i 1 de maig, diferents horaris.

- Vilassar de Mar: 2 d'abril a les 20 hores a l'esglèsia de Sant Joan.

- Vilalba dels Arcs:

  • Dijous Sant - 1 d'abril de 2021, 18.30 a 20.30 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de la Nostra Sra. de Gràcia i després, encesa del Camí del Calvari. Punt de trobada habilitat per l'acte: el Mirador del Bassot.
  • Divendres Sant - 2 d'Abril de 2021, 18.30 a 20.30 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia.
  • Dissabte Sant - 3 d'abril de 2021, 11.00 a 13.00 Obertura de l'exposició "25 anys aPassionats" a la Confraria de Nostra Sra. de Gràcia. 17.30 Lectura dramatitzada de la Passió de Vilalba dels Arcs al Casal Cultural Rossinyol. Versió adpatada de "La gran història mai contada" editada pel Patronat de la Passió l'any 1997. Aforament limitat (s'ha de reservar plaça a la confraria).

- L'Escala: 2 d'abril a les 22 hores emissió al Canal 10 Empordà. 

- Cervera: exposició "La veritable tradició de La Passió de Cervera" es podrà visitar els dies 10, 11, 17, 18 i 24 d'abril de 10 a 13 hores en el Gran Teatre de La Passió de Cervera. 

 

CERVERA

L'ESCALA

VILALBA DELS ARCS

VILASSAR DE MAR

ESPARREGUERA

SANT VICENÇ DELS HORTS

VILA-SACRA

CASTELLVELL DEL CAMP

OLESA DE MONTSERRAT

ULLDECONA

VILANOVA I LA GELTRÚ

MATARÓ

LLINARS DEL VALLÈS

PRESENTACIÓ TEMPORADA 2021

PRESENTACIÓ TEMPORADA PASSIONS 2021

Dissabte dia 6 a les 11 del matí al 
Teatre de la Passió d'Esparreguera

La presentació de la temporada 2021 contarà amb la presencia de l’Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Sra. Àngels Ponsa i Roca, entre d’altres autoritats del món cultural i associatiu català. 

Durant la presentació es podran veure les novetats que les diferents passions han preparat per la temporada 2021 i es projectarà una sèrie d’escenes de les diferents passions adherides a la Federació.

És un acte gratuït i obert a tothom amb reserva prèvia, que podeu realitzar en el següent enllaç: www.esparreguera.cat

Si no podeu assistir també podreu seguir l’acte en el següent canal: https://youtu.be/w4-1qvXR7gM

REUNIÓ ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA 
ENTITATS FEDERADES

Aquest dissabte dia 13 de febrer la Federació Catalana de Passions ha celebrat una assemblea extraordinària telemàtica per tal de parlar de la temporada 2021.
 

L'Assemblea ha durat una hora i mitja aproximadament,  i les 17 passions federades en el seu torn d’intervenció han pogut explicar com plantegen la temporada de Passions 2021.

Totes les entitats han coincidit en el fet que s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies i normatives imposades per la situació de pandèmia. Mentre que hi ha entitats que representaran les seves Passions adaptades, d’altres faran muntatges alternatius als seus espectacles. Malgrat que serà una temporada atípica, la conclusió és que hi haurà temporada de Passions, una temporada de mínims però amb visió de futur.

Un altre tema força important que s’ha tractat, ha estat la presentació de la temporada de Passions en el marc de la la Fira Passió d’Esparreguera. 

L’acte es farà al Teatre de la Passió d'Esparreguera per tal de poder controlar aforaments i complir amb totes les mesures de seguretat que les circumstàncies requereixen. No està clar que es pugui fer una presentació presencial, per aquest motiu es buscarà una fórmula alternativa perquè tothom se senti representat, pugui assistir d’alguna manera i gaudeixi de l’acte, que és un moment de germanor entre Passions.

 

Notícies relacionades publicades en premsa:

https://www.canal21ebre.com/2021/02/19/la-federacio-catalana-de-passions-planteja-actes-alternatius-per-la-pandemia/

REUNIÓ AMB LA CONSELLERIA DE CULTURA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA
Febrer 2021

El dijous dia 11 de febrer, el president Sr. Jordi Carapuig, el vicepresident Sr. Xavier Cañabate i el vocal responsable de l'àrea econòmica Sr. Jaume Rossich, com a representants de la junta de la Federació Catalana de Passions, han tingut una reunió telemàtica amb la Honorable Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya Sra. Àngels Ponsa, la directora general de Cultura Popular Sra. Maria Àngels Blasco i el sub-director general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular  Sr. Antoni Herrera.

 

Des de la Federació s’han traslladat les diferents problemàtiques que la pandèmia ha provocat en les activitats dels nostres federats i la dificultat per poder dur a terme les diferents representacions de la Passió, però sempre assenyalant la voluntat de realitzar algun tipus d’activitat per setmana santa que sigui plenament segura i compatible amb la situació actual. 

 

En la reunió s’ha copsat una sensació molt positiva dels diferents representants del departament de Cultura, que han assenyalat diverses línies de subvencions i ajuts que s’aniran publicant per tal de donar el suport necessari perquè la cultura popular continuï viva aquest any 2021 i arrenqui plenament amb força el 2022. 

MARÇ 2020

SUSPESA LA TEMPORADA PASSIONS 2020

La Federació Catalana de Passions, reunits els seus associats, ha decidit per unanimitat que, a conseqüència de l’emergència sanitària i de l’adopció de les mesures decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, les Passions suspenen, per força major, les seves temporades de 2020 fins a nou avís. 

PER MÉS INFORMACIÓ:

Contactar amb la secció de comunicació: comunicaciofedcatpassions@gmail.com